Festes

FESTA DE SANT VICENÇ

Sant Vicenç és el patró del municipi i la seva festa se celebra el tercer diumenge del mes de gener.

El fred del mes de gener fa que cada any hi assisteixi menys gent, però així i tots els camosins de Sant Vicenç no es cansen d’organitzar la seva festa. La celebració consisteix en un ofici solemne a l’església de Sant Vicenç, seguit de la famosa cantada tradicional de coques a l’exterior de l’església, els beneficis de la qual van destinats a la Marató de TV3 d’aquell any. La festa continua amb un dinar de germanor al Pavelló municipal. Havent dinat hi ha sardanes i ball de fi de festa.


 

FESTA MAJOR DEL ROSER

La Festa del Roser és la festa grossa de Camós. S’escau el quart cap de setmana de maig i les dues parròquies la celebren juntament.

La festa comença el dissabte havent dinat amb els inflables i els jocs infantils per la mainada. Seguidament, el Grup de Teatre de Camós ens ofereix una divertida obra teatral que sempre fa gaudir grans i petits amb l’humor camosí. A la nit, i sent l’any 2020 el primer any, el grup de joves del municipi, amb el suport de l’Ajuntament, organitzen una nit jove perquè el jovent es pugui sentir més seva la festa. El diumenge, com marca la tradició, comença amb l’ofici solemne a una de les dues parròquies que s’alternen un any cadascuna, seguidament hi ha esmorzar de germanor i a les 12 del migdia se celebra el pregó. El diumenge a la tarda, els inflables i els jocs de la mainada es combinen amb les sardanes, el concert i el ball de fi de festa a dins el Pavelló municipal.


 

APLEC DE SANTA MAGDALENA

L’Aplec de Santa Magdalena se celebra el tercer dissabte del mes de juliol a l’ermita de Santa Magdalena.

A causa de la gran afluència de gent i a la calor de les tardes d’estiu, l’ofici solemne se celebra a l’exterior de la capella i compta amb acompanyament musical. A continuació, l’orquestra ofereix algunes sardanes que acaben amb un aperitiu popular a la fresca per a tots els assistents.


 

FESTA DE SANTA TERESA

La Festa de Santa Teresa és la festa petita de Santa Maria de Camós i se celebra el segon diumenge del mes d’octubre.

Des de l’any 1658 que se celebra Santa Teresa de Jesús que durant anys va tenir un altar dedicat a dins l’església de Santa Maria. La festa consisteix amb un ofici solemne amb acompanyament musical seguit d’un vermut popular per a tothom a la placeta de davant l’església.